Een persoonlijk verhaal…

Een persoonlijk verhaal…

18 Januari 2019

Begonnen op rolletjes…

12 was ik en wilde alles vastleggen op beeld. Herinneringen beetpakken en beelden verzamelen, daar hield ik mij enorm graag mee bezig. Eerst de camera van mijn moeder en later mijn eigen camera. Die hebben de nodige kilometers gemaakt en rolletjes versleten. In mijn tienerjaren kocht ik vol trots mijn eerste spiegelreflexcamera, toen nog met rolletjes. Mijn camera en ik raakten vergroeid met elkaar.

Geen wonder dat ik hier later mijn beroep van ging maken. Een eindeloos creatief proces, precies waar ik mij in thuis voel!

Al heeft het best nog eventjes geduurd. Wat ik later wilde worden? Moeder, dat was mijn grote droom! Die droom is uitgekomen. En hoe! Op het gebied van werk wist ik niet goed wat ik wilde. Ik heb veel gedaan, veel gereisd en veel ervaring opgedaan op diverse vakgebieden. Stilzitten is nooit mijn ding geweest. Ik heb in 2004 bij Schoevers een opleiding op het gebied van Communicatie en Marketing gedaan en met succes afgerond.

Rond 2013 viel het kwartje bij het doorzoeken van de vele dozen vól met foto’s! Dit is wat ik wil worden! Fotograaf! Het vastleggen van emoties, van momenten, zo puur mogelijk. Sinds januari 2014 heb ik mijn eigen fotostudio in Gorinchem Oost. In 2015 nog een studie op het gebied van Coaching en Psychologie, ook met succes afgerond.

Regelmatig volg ik fotografie workshops (o.a. bij Linda Hemmes en een workshop newborn fotografie bij Marjan Laban) en blijf ik graag op de hoogte van de nieuwste trends op fotografie gebied.  

Eind 2018 ben ik verhuisd naar Wijdschild in Gorinchem. Hier heb ik een nog mooiere ruimte, waar ik meer met daglicht kan gaan werken, wat ik toch wel het mooiste vind! Hier ga ik mij meer richten op Newborn Reportages en het maken van pure kinderportretten. Dat wat ik het liefste doe!

Een foto moet in mijn ogen een verhaal vertellen, daar ligt de kracht. De emotie moet duidelijk en vooral écht zijn. Precies zoals het is. Dat is niet altijd een glimlach, dat kan ook bedachtzaam, boos of zelfs verdrietig zijn. Een foto waar je naar blijft kijken, daar zoek ik naar…

Ik hoop nog heel veel mooie beelden te kunnen vastleggen. Ook een dank je wel naar ál die mensen die mijn tot nu toe het vertrouwen hebben gegeven iets moois voor hen te maken. Een herinnering die nog generaties verder levendig worden gehouden. Nostalgie creëren… Over nostalgie gesproken. hier onderaan nog wat nostalgie van mij….zo zag ik eruit als baby en als kind….

Wil u een afspraak maken voor een fotoreportage of heeft u vragen hierover? Mail naar: info@debbievandam.com

Tot ziens in mijn studio!

Met creatieve groet,

Debbie

Ik als baby…prachtig die korrelige foto’s…pure nostalgie!
Als kind was ik nét zo dol op knuffels als mijn dochter nu is.
Denk dat ik hier ongeveer net zo jong ben als zij nu is(8). Blijft bijzonder om die oude foto’s terug te zien… Dat is wat het is. Generaties lang nog kijken er naar. Zo waardevol. Hoe bijzonder dat ik die herinneringen voor mensen mag maken!
Dit is mijn dochter, die loopt het liefst met een camera door een stad. Treedt zij misschien in mijn voetsporen? Hier wandelen we door Amsterdam. Heel leuk om te zien wat een 8 jarig fotografeert. Geeft je een hele nieuwe kijk op de wereld. Zo mooi!