Het Babyhuis in Dordrecht Hier krijg ik een warm hart van.

Het Babyhuis in Dordrecht. Hier krijg ik een warm hart van.

12 Februari 2019

De ontmoeting. Ongeveer een jaar geleden bracht ik dozen vól met babykleding en spullen van mijn dochter naar Het Babyhuis in Dordrecht. Het wegdoen van kinderspullen, zeker babyspulletjes is best even lastig, maar wetende dat het naar zo’n goede organisatie gaat, maakt alles goed!

Geloof en een hoop liefde. In 2017 maakte ik kennis met Het Babyhuis via het programma “Geloof en een hoop liefde”. Mijn nu 8 jarige dochter en ik keken hier altijd samen naar. Barbara Muller vertelde hier over haar missie om op te komen voor degenen zonder stem: ongeboren kinderen, over het babyhuis en over de vondelingenkamer .
Na het bezoeken van hun website besefte ik maar ál te goed dat deze stichting alle steun kon gebruiken!
Als mens en zéker als moeder raakte mij dit enorm en vroeg ik mij meteen af, wat kan ik doen om bij te dragen aan zoiets moois en onmisbaars als het Babyhuis.
Vooraf had ik contact met hen gezocht en de spullen die ik had liggen konden ze goed gebruiken.
Ik ontmoette er een lieve medewerkster en die was erg blij met de spullen.

Even kort over het babyhuis:
HET BABYHUIS
Stichting het Babyhuis is een initiatief dat sinds eind 2013 in een mooi pand aan de Brouwersdijk 211 in Dordrecht opvang biedt aan baby’s, voor wie moeders tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben bij de zorg voor hun baby. 
Het Babyhuis biedt (tijdelijke) woonruimte, behandeling en begeleiding aan hoogzwangere en pas bevallen vrouwen. Wij hebben 11 moeder/kind-units verdeeld over 3 fases van intensieve begeleiding naar zelfstandigheid. Op dit moment heeft de Stichting locaties in Dordrecht en Capelle a/d IJssel. Medio 2019 opent er een Babyhuis in Leiden.
Bron: www.het-babyhuis.nl

Kortom, een prachtig initiatief!
Voor ik de deur achter mij dichttrok met mijn toen 7 jarige trots aan mijn hand en de medewerkster een hand gaf, liet ik een kaartje achter.
Ik voegde eraan toe “Bel me als ik eens iets voor jullie kan betekenen!”

Ik voelde mij vereerd!
Een aantal maanden later ontving ik de vraag of ik eens een leuke fotoreportage kon verzorgen voor de mama’s in het huis en hun baby’s.
Natuurlijk wilde ik dat! Ik vond het een eer!
Het is vaak zo vanzelfsprekend dat je er in een  gezin foto’s worden gemaakt. Van de baby, van de moeder en het gezin.
Ik besefte mij dat voor deze moeders  een heel ander verhaal speelt en de onbezorgdheid en het genieten heel anders wordt beleefd.
Ik wilde voor die moeders én voor hun kinderen ook zo’n herinnering creëren!
Die hadden ook het recht om met mooie foto’s te pronken en later als oma terug kunnen bladeren naar deze zó waardevolle momenten in hun leven.
Ik zal in een volgende blog hier nog eens meer over vertellen en nog meer foto’s delen van deze mama’s en kindjes.

Dit is mama Marcia met haar prachtige dochter.

Kun je van ons ook foto’s maken?
Tijdens de reportage van de mama’s met hun kinderen waren de medewerksters van het babyhuis zo enthousiast en vroegen zijn of ik voor de website van het Babyhuis en voor hun beleidsplan foto’s van hen wilde maken.
Tuurlijk wilde ik dat!

Een weerzien. Ik keerde terug naar deze warme plek en dit keer werd het kernteam op de foto gezet voor het beleidsplan 2019.
Zie hier het resultaat van deze fotoreportage. Deze prachtige vrouwen dragen een steentje bij aan de ontwikkeling en begeleiding van de Mama’s en kindjes in het babyhuis.
Deze vrouwen zijn ieder op hun eigen vakgebied onmisbaar in het Babyhuis!
Zie hier het resultaat van deze fotoreportage. Deze prachtige vrouwen dragen een steentje bij aan de ontwikkeling en begeleiding van de Mama’s en kindjes in het babyhuis.
Deze vrouwen zijn ieder op hun eigen vakgebied onmisbaar in het Babyhuis!

Zoiets doe je niet alleen met je kennis, maar vooral vanuit je hart.
Dat merk ik nog meer als ik met een ieder in gesprek ga tijdens de individuele portretten.
We gaan elkaar dan ook zeker wederzien en ik hoop nog veel voor jullie te kunnen betekenen in de toekomst!

Tot gauw, lieve dames!

Voor het plaatsen van deze foto’s heb ik uiteraard toestemming gevraagd en gekregen van de modellen.

Geef een antwoord