Newborn Lifestyle Reportage Yara. Kleur vs Zwart-wit…

Newborn Lifestyle Reportage Yara…

In November 2019 ontving ik een mail van deze leuke familie dat zijn graag een Newborn Lifestyle Reportage bij mij wilde boeken, maar wel een beetje aan de late kant waren, hun dochter was namelijk op  dat moment al 4 weken oud.

In principe is het fijn als mensen in de zwangerschap al contact zoeken zodat ik in de agenda rekening kan houden rond deze datum, maar ik geef ook aan op mijn website dat ze het zeker kunnen proberen als ze iets later zijn. Zo zie je maar, ik had nog plek in de agenda en ben vol goede zin naar dit jonge gezin gegaan om hen vast te leggen met mijn camera.

Voor wie niet weet wat een Newborn Lifestyle Reportage is, hier een korte uitleg. Een Newborn Lifestyle Reportage is een vertellende reportage waarin de situatie wordt vastgelegd in een nieuw gezin precies zoals hij is. Die momentjes de nu heel gewoon lijken, maar waar je later met veel bijzondere herinneringen naar terug kijkt. Gedurende 1,5 á 2 uurtjes loop in mee met het gezin en verdwijn ik soms een beetje op de achtergrond om zo de pure, niet geposeerde momenten in het gezin vast te leggen.

Toen ik bij dit gezin binnenkwam, merkte ik al snel hoe relaxed ze waren. Mama was nog even boven bezig en ondertussen kreeg ik van Papa een lekker kopje koffie. Rustig spraken we het e.e.a. door wat van belang kan zijn voor het relaxed laten verlopen van zo’n reportage. Zijn er dingen die jullie graag vastgelegd willen hebben of zijn er misschien dingen wat jullie juist niet willen. Alles is bespreekbaar. Ook hoor ik altijd graag eventjes hoe een zwangerschap is verlopen en of de bevalling met bijzonderheden gepaard  is gegaan. Hoe gaat het nu met de baby, is het kindje heel onrustig of kan het snel schrikken bijvoorbeeld. Heel belangrijk om te weten als je een pasgeborene gaat fotograferen. Of het nou om een geposeerde Newborn Fine Art reportage gaat of een Newborn Lifestyle Reportage… de baby bepaald de flow. Ook als het honger heeft en tussendoor gevoed moet worden (wat naar wens ook vastgelegd kan worden) en als het besluit er geen zin meer in te hebben. Ik neem ruim de tijd. Al snel merkte we dat deze lieve kleine meid het allemaal prima vond en een echte charmeur was voor de camera en mij als fotografe. Ze bleef naar mij lachen en leek precies te begrijpen wat we heel graag wilde zien. Wat een mooie lieve meid!

Achteraf maak ik een online Galerij met de nog onbewerkte foto’s, daar kunnen ze met een wachtwoord op komen en zo hun keuze aan mij doorgeven. Zij kunnen dan achteraf altijd bepalen tegen een kleine meerprijs nog extra beelden af te nemen. Ook is er een mogelijkheid de foto in meerdere stijlen te ontvangen waarvan Black & White een goed voorbeeld is. Het kan lastig te bepalen zijn hoe een foto in zwart wit eruit komt te zien, meestal heb ik in de galerij al wel een foto in het zwart wit bewerkt. Mij leek het leuk en heel interessant om in deze blog hét verschil wat betreft de sfeer te laten zien. Er zijn verschillende soorten zwart wit bewerkingen mogelijk, we kijken dan welke het beste bij de sfeer past van de foto’s. Vandaar dat ik de reportage in enkele beelden hiervan zowel laat zien in kleur als in een zwartwit uitvoering. Misschien helpt het jou in de toekomst met het maken van een keuze! Tegen een kleine meerprijs kunnen jouwe foto’s in meerdere versies geleverd worden.

Benieuwd naar hoe zij de fotoreportage hebben beleefd? Hier is hun verhaal: Tijdens mijn zwangerschap dacht ik erover na hoe leuk het zou zijn om mooie foto’s te hebben van onze pasgeboren baby. Dat gevoel werd alleen maar sterker nadat ons mooie meisje Yara was geboren. In de intensieve weken na de geboorte kwam het er niet van om dit zelf te proberen. Later kreeg ik de smaak te pakken, maar er bleef iets knagen… Ik wilde ook graag mooie plaatjes waar we zelf op staan. Omdat wij nog niet lang in Gorinchem wonen, zocht ik het internet af naar een fotograaf in de omgeving. Het leek ons fijn om foto’s te maken in onze eigen omgeving en zonder al te veel poespas en zo kwam ik bij Debbie terecht. Hoewel ik aan de late kant was, kon Debbie nog een plekje voor ons vrijmaken. Het was een grijze, druilerige ochtend, maar we vonden een geschikte ruimte in huis met goed licht. Yara vond Debbie en haar camera erg interessant en schonk ons een hoop lachjes. Debbie wist haar aandacht perfect te vangen en kon de ene na de andere mooie foto schieten. Wat was dat mooi om te zien en wat zijn we blij met het mooie resultaat!

Dank jullie wel nogmaals voor jullie fijne woorden! Hieronder laat ik je duidelijk het verschil zien wat betreft stijl en sfeer van de foto’s. Geniet ervan. Wil je nou ook een Newborn Lifestyle Reportage boeken? Mail dan naar info@debbievandam.com

We beginnen met de kleurenserie…

Nu zie je de Zwart wit versie van de fotoserie…

Zo zie je wat ik bedoel met verschillende stijlen en emotie van de foto’s. Ik hoop dat het wellicht wat makkelijker wordt een keuze te maken in de toekomst voor jouw reportage. Ik hoop dat jullie genoten hebben van deze serie. Ik in ieder geval wel. Tot een volgende keer!

Liefs, Debbie